Севиля победи с 1:0 при визитата си на Лацио в Рим в първи мач помежду им от 1/16-финалите на Лига Европа. Уисам Бен Йедер (22) вкара единствения гол за успеха на андалусийците, които доминираха през по-голямата част от срещата и показаха, че са с класа над „орлите“ от Вечния град. Домакините имаха само едно чисто положение, пропуснато от Адам Марушич.

В същото време Интер победи с минималното 1:0 при гостуването си на Рапид (Виена) и взе аванс преди реванша в Милано. Единствения гол в мача реализира Лаутаро Мартинес (39-дузпа), след като сам с изработи 11-метровия наказателен удар. В добавеното време на първата част домакините успяха да отбележат гол, който обаче не бе признат заради засада. След почивката нито един от двата тима не реализира някоя от възможностите си за гол.

Рен и Бетис сътвориха истинско голово шоу за крайното 3:3 във Франция. Хуну (2) откри резултата, а Хави Гарсия си вкара автогол в 9-ата минута и удвои аванса на домакините. Ло Селсо (32), но в добавеното време на първата част Бен Арфа (45+3-дузпа) възстанови преднината от два гола на Рен. След почивката Сидней (62) и Лайнес (90) оформиха крайния резултат.

Не по-малко вълнуващо бе и в гръцката столица Атина, където Олимпиакос и Динамо (Киев) завършиха 2:2. Домакините от Пирея повеждаха на два пъти с попадения на Кока (9) и Жил Диас (40), но украинците изравняваха чрез Буялски (27) и Вербич (89) в края.

Реваншите на всички срещи са след седмица на 21 февруари.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019

Всички резултати и голмайстори в Лига Европа: