Севиля разби у дома ПСВ Айндховен с 3:0 и записа една от най-убедителните си победи от началото на сезона, правейки решителна крачка към преодоляване на плеойфната фаза на Лига Европа.

Треньорът на домакините Хорхе Сампаоли се наложи да прави принудителна смяна в 17-ата минута, след като Лоик Баде получи контузия, а на негово място в игра се появи Фернандо.

Андалусци поведоха във втората минута на добавеното време на първата част, когато Юсеф Ен Несири получи пространство в наказателното поле на ПСВ и вкара топката във вратата на Валтер Бенитес.

В 50-ата минута Оливер Торес центрира в наказателното поле на ПСВ Айндховен, където Лукас Окампос засече топката и я прати във вратата на Бенитес.

Пет минути по-късно Севиля реализира трети гол във вратата на нидерландския гранд. Окампос комбинира с Неманя Гудел, който с много мощен удар вкара топката във вратата на Валтер Бенитес.

ПСВ Айндховен можеше да намали своя пасив в 80-ата минута, но след удара на Веерман топката срещна левия страничен стълб на вратата на Боно.