Борусия (Мьонхенгладбах) и гостуващият Шалке 04 завършиха 2:2 в реванша на германския сблъсък от 1/8-финалите на Лига Европа. Така гостите от Гелзенкирхен се класираха за 1/4-финалите с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен след равенството 1:1 в първата среща.

Съперниците си поделиха по едно полувреме, като в първото "жребците" натиснаха и взеха комфортен аванс с голове на Андреас Кристенсен (26) и на Махмуд Дахуд (45+2).

След почивката нещата се обърнаха и „миньорите” на свой ред натикаха съперника в собствената му половина. Лео Горетцка (54) намали на 2:1 след шут от далечна дистанция, при който топката тупна пред вратаря Ян Зомер и го заблуди. Набил Бенталеб (68-дузпа) пък изравни, а наказателният удар бе отсъден от английския съдия Марк Клатънбърг заради игра с ръка на Махмуд Дахуд.

В заключителните минути домакините притиснаха „кралскосините”, но не успяха да стигнат до нов гол. Така в крайна сметка Шалке 04 се класира за 1/4-финалите и очаква жребия днес от 14:00 часа българско време.  

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА