След жребия за четвъртфиналите в Лига Европа, мнозина заподозряха поредно осъществяване на изцяло английски финал. Манчестър Юнайтед и Арсенал се разминаха в потоците по пътя към Гданск, но в четвъртък ще трябва да доказват претенциите си срещу съперници, които също търсят място под европейското слънце.

Всички предложения за тези мачове ще намерите в платформата winbet.bg -- > секция Спорт -- > УЕФА Лига Европа.

Гранада – Манчестър Юнайтед: Първи европейски четвъртфинал в историята на домакините
Сезонът на мечтите за Гранада продължава. Още в дебютното си евроучастие, „червено-белите” достигнаха четвъртфинал на Лига Европа, където е насочено цялото им внимание в момента. За Гранада вече няма нищо интересно в Ла Лига и загубата 0:3 от Виляреал бе показателна. В неделя ярко си пролича липсата на десния защитник Фулкие, който продължава да тренира на облекчен режим и едва ли ще е на разположение в четвъртък.

Манчестър Юнайтед изпитаха сериозни проблеми с дънната риба Брайтън, но биха с 2:1 и до края на месеца вероятно ще са бетонирали мястото си в Шампионската лига наесен. При историята в турнира на двата съперника резонно Манчестър Юнайтед е фаворит и WINBET предлага коефициент 1.62 за победа на „червените дяволи”. Но у дома в Лига Европа Гранада е 4-1-1 и може да ви изкуши „Двоен шанс 1X” за 2.15. Също така, испанският тим е допуснал два гола за 540 минути игра на „Лос Карменес” в турнира и ако вярвате в тенденцията, WINBET ви предлага „Манчестър Юнайтед под 1.5 гола” за 1.90.

Арсенал – Славия Прага: Има ли бойкот на играчите в Арсенал?
Славия е практически шампион на Чехия с 14 точки аванс пред Спарта с девет оставащи кръга, затова в неделя треньорът Индржих Трпишовски (можете да произнасяте това име по пет пъти на глас като тренировка за добра дикция!) си позволи жест към закъсалия Збройовка, пускайки експериментален състав при нулевото равенство. Целта е ясна – достигане на втори европейски полуфинал в историята.

Арсенал изглеждаха като ходещи мъртъвци срещу Ливърпул и поведението на тима накара мнозина да се питат дали не става дума за някакъв вътрешен бойкот на играчите. Въпреки това, а и заради историята (Арсенал размаза Славия със 7:0 в единственият им европейски мач в Лондон досега), „топчиите” са фаворит в четвъртък и WINBET дава коефициент 1.58 за победа на домакините. В добавка можете да опитате и „Славия над 0.5 гола” за 1.60. Все пак Арсенал не е допускал гол в домакинство от Лига Европа само веднъж този сезон – на 29 октомври срещу ирландския Дъндолк.

Аякс – Рома: Аякс без вратар и само с едно равенство в Амстердам за 24 месеца
Аякс са на две седмици от титлата в Нидерландия и в серия 21-3-0 на всички фронтове през последните четири месеца. Допинг наказанието на титулярния вратар Андре Онана не се усети, защото ветеранът Стекеленбург записа пет поредни сухи мрежи преди да се контузи на тренировка през уикенда. Дали коляното ще му позволи да излезе на терена в четвъртък е най-големият въпрос пред гранда от Амстердам. Ако не успее, на вратата ще е младежкият национал Схерпен, който има 90 минути за цял сезон в рамката. На това се крепят и надеждите на Рома, която е в сериозна криза.

„Джалороси” взеха само една точка от последните три мача в Серия „А” и са на път да изпуснат влака за Европа наесен. Равенството ще е добър резултат за гостите и WINBET дава коефициент 3.70 за подобен изход. Но внимание: Аякс имат само едно равенство във всички турнири на „Йохан Кройф Арена” през последните 24 месеца! Внимание заслужава и коефициентът на WINBET за „Борха Майорал гол по всяко време”, който е 3.60. Испанецът се разписа в три от четирите евромача за Рома през 2021 г. а е и най-резултатният играч в Лига Европа през този сезон.

Динамо Загреб – Виляреал: Унай Емери устремен към пети пореден финал в Лига Европа
Със или без публика, стадион „Максимир” си остава трудна за превземане крепост. На домашния си терен през този сезон Динамо е 19-2-2 на всички фронтове. В Лига Европа последната загуба на хърватския шампион е с давност от 2014 г., а „сините” спечелиха 11 от изиграните оттогава 14 мача в Загреб. Дамир Крзнар е без поражение откакто смени на треньорския пост пратеният в затвора Зоран Мамич, но сега предстои най-трудният му тест.

Виляреал преодоля февруарските неволи и след пет поредни победи е на четвъртфинал в Лига Европа и, поне временно, в зона „Европа” в Ла Лига. А когато Унай Емери води отбор в този турнир, обикновено стига далеч. Последните му четири участия завършиха с три титли и загубен финaл! WINBET оценява на 2.13 шансовете за победа на Виляреал. А ако сте настроени по-авантюристично можете да пробвате дали серията на гостите (един допуснат гол в последните 583 минути игра в турнира) ще продължи. WINBET оценява на 2.48 залога „Динамо Загреб точен брой голове 0”.

И не забравяйте, че за новите играчи в winbet.bg има начален бонус от до 200 лв. за спортни залози.

*Коефициентите са валидни към 16:00 часа на 6 април. За актуални коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!

Снимка: Dom Le Roy оn Pexels