Хетафе срази гостуващия холандския шампион Аякс с 2:0 в първи мач помежду им от 1/16-финалите на Лига Европа и взе комфортен аванс преди реванша в Амстердам.

Домакините от едноименното мадридско предградие Хетафе доминираха срещу именития си съперник, който почти не застраши вратата на Давид Сория. Колегата му Бруно Варела, заменил за тази среща наказания Андре Онана, пък нямаше какво да направи в 38-ата минута, когато Дейверсон се разписа след центриране от фаул на Матиас Оливера. Така бразилецът ознаменува европейския си дебют с гол за 1:0.

След почивката Аякс владееше повече топката, но контраатаките на домакините бяха много опасни и Неманя Максимович пропусна да удвои. а на домакините. В 74-ата Кукурея шутира от далечна дистанция, но Бруно Варела спаси.

Дони ван де Беек пропиля една от малкото възможности за Аякс да изравни, а в самия край на мача испанският тим стигна до втори гол. В третата минута от добавеното време резервата Кенеди, появил се пет минути преди това в игра, шутира и след рикошет в тялото на Сержиньо Дест топката се озова за втори път във вратата на Варела.

Реваншът в Амстердам е точно след седмица от 22:00 часа българско време.