Манчестър Юнайтед изненадващо загуби от Реал Сосиедад с 0:1 на "Олд Трафорд" в мач от първия кръг на група "Е" в турнира Лига Европа. Баските спечелиха с гол на Брайс Мендес (59-дузпа) и спряха серията на "червените дяволи" от четири победи, всичките записани във Висшата лига. Кристиано Роналдо игра цял мач за английския гранд, след като от началото на сезона предимно е резерва.

Домакините имаха териториално предимство, но така и не се стигна до положения пред една от двете врати в първия четвърт час. В 25-ата минута Кристиан Ериксен даде извеждащо подаване към Кристиано Роналдо, който не си овладя по най-добрия начин топката и позволи на Йон Пачеко да изчисти в корнер. Десет минути по-късно Диого Далот предостави много добро центриране към Роналдо, който насочи отлично с глава под гредата. Алекс Ремиро опита да се намеси, но след изявата му топката се удари в напречната греда и навести мрежата му. Голът обаче не бе зачетен зарази засада на португалеца.

Малко след почивката Роналдо засече центриране отдясно и нанесе удар с глава, но топката премина встрани от вратата. Три минути по-късно португалецът получи пас от Антони Еланга и шутира от около 20 метра, но топката премина на сантиметри над вратата.

В 53-ата минута Айен Муньос центрира към Александър Сьорлот, който засече с глава, но прати топката в аут. Шест минути по-късно баските поведоха от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Лисандро Мартинес и реализирана от Брайс Мендес.

"Червените дяволи" получиха шанс за изравнителен гол в 64-ата минута, когато Бруно Фернандеш намери непокрития Каземиро, но бразилецът не бе точен с глава. Домакините продължиха да натискат и в 90-ата минута Роналдо стреля от пряк свободн удар, но прати топката в стената.

В другата среща от тази група Шериф (Тираспол) спечели убедително с 3:0 при гостуването си на Омония (Никозия) в Кипър.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!