Българският национал Симеон Славчев записа около 10 минути за Карабах срещу английския Арсенал в среща от груповата фаза на Лига Европа, която азерите загубиха тежко с 0:3.

"Артилеристите" започнаха брилянтно мача, като поведоха рано-рано в 4-ата минута с попадение на Сократис, който вкара почти на празна врата, след изстрел на негов съотборник. 

До края на полувремето пред Карабах се откриха 1-2 шанса за изравняване, но те така и не реализираха попадение. 

Второто полувреме започна, както и първото - с гол на Емил Смит-Роуи, който отбеляза с прецизен изстрел в 53-ата минута.

Това сякаш пречупи азерите, които все пак опитваха да върнат поне един гол, но това така и не се случваше. 

В 80-ата минута на срещата Матео Гендузи сложи точка на всякакви, дори и минимални мечти на Арсенал, вкарвайки за 3:0. 

Няколко минути по-късно българският национал Симеон Славчев се завърна в игра след контузията, която бе получил преди мача от Лигата на нациите срещу Норвегия, спечелен от "трикольорите" с 1:0. Халфът обаче не успя да помогне на своя тим с нищо за малкото време, което бе на терена и те загубиха с 0:3.

Така Арсенал записа втори пореден успех след този срещу Ворскла с 4:2 и оглави група "Е" от Лига Европа с 6 пункта. Втори в същата група е Спортинг (Лисабон), който направи късен обрат именно срещу украинците от Полтава с 2:1, събирайки също 6 точки.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019