УЕФА потвърди, че няма да наказва нападателя на Арсенал Дани Уелбек за очевадната симулация, с която спечели дузпа за „артилеристите” при домакинската победа над Милан с 3:1 в реванша от 1/8-финалите на Лига Европа.

В 38-ата минута на въпросната среща Уелбек падна в наказателното поле на „росонерите“, а повторенията бяха категорични, че английският национал откровено симулира за досег с Рикардо Родригес от Милан. След това футболистът на Арсенал реализира дузпата и изравни за 1:1, а в края на мача вкара и още един гол. След успеха на „артилеристите” редица легенди на английския футбол коментираха симулацията, като Гари Линекер дори промени името на Дани Уелбек и го написа в социалните мрежи като Дани Фелбек (Fellback – падам, строполявам се под въздействието на гравитацията).

От Европейската футболна централа не са започнали разследване на случая, което означава, че нападателят няма да бъде санкциониран и ще може да играе в мачовете с ЦСКА (Москва) от 1/4-финалите на Лига Европа. УЕФА рядко наказва за подобни неща, въпреки че санкционира Дани Карвахал от Реал (Мадрид) с още един мач, след като бранителят си изпроси умишлено жълт картон в групите на Шампионската лига с цел да пропусне мач без значение за „кралския” клуб.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА