Съперникът на ЦСКА в Лига Европа ЧФР Клуж вдигна сериозен скандал в Румъния. „Железничарите“ бяха бесни след първата си загуба в шампионата – 1:2 като домакин на Газ Метан (Медиаш).

Управата на ЧФР Клуж обяви, че отборът е бил ощетен от съдиите и обмислят бойкот на мача си от следващия кръг срещу новака Арджеш (Питещ). Румънската легенда Дан Петреску, който е треньор на тима от Клуж-Напока, обяви, че ще напусне поста си, тъй като не приема случващото с местното първенство.

"Не искам да съм част от всичко това. Не мога повече! Казвам "сбогом" на всички. Искам да си взема почивка, защото вече не издържам. Нека някой друг да дойде на мястото ми и да се справи. Не говоря само за съдийството, има и други неща. Искам отборът да върви добре, но без мен", заяви Петреску пред телевизия „Digi Sport“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той допълни, че ще предложи на ръководството на ЧФР да не бойкотира мача с Арджеш в неделя (8 ноември). Но няма да промени взетото решение за себе си и ще се оттегли от треньорския пост.

Претенциите на ЧФР Клуж в мача срещу Газ Метан е заради отменен гол в 68-ата минута, когато съдиите регистрираха несъществуваща засада при ситуация, в която Йонуц Костаке се разписа във вратата след центриране от корнер и отклонена топка с глава.

Роналдо Дякону и Николао Думитру бяха точни за гостите от Медиаш, а Денис Чиоботариу върна едно попадение в добавеното време. ЧФР Клуж е на трето място с 18 точки. Стяуа е на второ място със същия актив, но с мач по-малко. Лидер е Университатя (Крайова) с 24. Газ Метан (Медиаш) е десети с 10 точки.