Съперникът на Лудогорец в първия квалификационен кръг на Шампионската лига стяга редиците. Вчера Ференцварош привлече офанзивния халф Михал Скварка.

За правата на 26-годишния футболист унгарският първенец плати 200 хил. евро на Жилина. От словашкия клуб побързаха да благодарят, тъй като контрактът на играча изтичаше след по-малко от десет дни, пише „Тема Спорт”.

Скварка, който е юноша на клуба, обаче бил дал дума, че няма да си тръгне, без словаците да получат нещо. За това и обявил на искащите го тимове, че трябва да платят трансферна сума.

Михал Скварка е роден на 19 август 1992 година, висок е 173 см. За Жилина има 201 двубоя. През миналия сезон изиграва 26 мача, в които вкарва 9 гола и прави 10 асистенции. С това привлича интереса на клубове от Чехия и Полша, но в крайна сметка Ференцварош е най-настоятелен и го привлича.

След два дни унгарците заминават за лагер в Австрия, където се готви и Лудогорец. На тях им предстои контрола с РБ Бразил (Левски също ще играе с този тим) на 26 юни. Ден по-късно Ференцварош ще има спаринг и с ЦСКА.