Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Смърт в семейството остави съперника на ЦСКА Адмира Вакер без треньора Ернст Баумайстер. Специалистът остана в Австрия, а тимът ще бъде воден от помощника му Михаел Хорват. Първият мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа е от 20:00 часа тази вечер на стадион "Българска армия".

Въпреки многото кадрови проблеми, "червените" са амбицирани да спечелят и третото си домакинство от началото на сезона, без да допуснат гол, след 1:0 над Рига и 2:0 срещу Локомотив (Пловдив). 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Треньорът Нестор Ел Маестро има да решава доста проблеми, най-вече заради наказанията на Николай Бодуров, Кристиян Малинов и Тиаго Родригес. Енрике Рафаел пък се контузи тежко в реванша в Латвия. Това ще доведе до няколко размествания в стартовите единадесет. В центъра на защитата до Чорбаджийски се очаква да бъде Борис Секулич, който досега беше на десния бек. В неговата зона пък ще започне Стивън Перейра, за когото това ще е първи старт като титуляр в ЦСКА. В халфовата линия вариантите пред Ел Маестро са доста ограничени - с по-дефанзивни функции ще се нагърби талантът Валентин Антов. Атаката ще поведе Мауридес, който дебютира с гол - при победата над Локомотив (Пловдив). Бразилският таран ще бъде подпомаган от Десподов, Джеси и Пинто.

Съперникът от Централна Европа също е с осакатен състав, особено в защита. Адмира Вакер се раздели с голяма част от основните си футболисти от миналия сезон, когато завърши на петото място в Австрия, и сега се разчита предимно на младоци. Съперникът на ЦСКА е разклатен, след като в събота беше елиминиран сензационно от третодивизионния Ньойзидл за Купата на страната, допускайки поражение с 0:1. 

Австрийците допуснаха цели 66 гола в 36 мача миналия сезон, така че защитата очевидно им е уязвимо звено. Помощник-треньорът Михаел Хорват заяви вчера, че именно внимателната игра в отбрана ще е ключова. 

"Трябва да сме много компактни и концентрирани в защита. Ще разчитаме основно на контри. Искаме да постигнем добър резултат в София, а това означава да победим с 2:0. Шансовете за преминаване в третия кръг са 60 на 40 в полза на ЦСКА. Съперникът ни има много бързи футболисти и мощен централен нападател, които трябва да неутрализираме", коментира Хорват, който ще води днес Адмира Вакер при отсъствието на старши треньора Ернст Баумайстер.

Вероятни състави:


ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Борис Секулич, Стивън Перейра, Божидар Чорбаджийски, Жеферсон, Валентин Антов, Рубен Пинто, Едвин Джеси, Жоржиньо, Кирил Десподов, Мауридес
Контузени: Стойчо Атанасов, Станислав Манолев, Енрике Рафаел
Наказани: Николай Бодуров, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес
Треньор: Нестор Ел Маестро


АДМИРА ВАКЕР: Андреас Лайтнер, Цвирщиц, Емануел Айву, Бауер, Спахич, Майер, Тот, Форзагер, Яколиш, Щаркъл, Патрик Шмид
Контузени: Фабио Щраус, Паскал Петлах, Бярне Толке, Йонатан Щерцeр
Наказани: няма
Tреньор: Михаел Хорват

Стадион: "Българска армия", София
Съдия: Джон Бийтън (Шотландия)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019