Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев говори преди утрешния реванш от предварителните кръгове на Лига Европа с исландския Валур. Двата тима завършиха 1:1 в първата среща, а утре от 20:30 часа в Разград трябва да решат кой да продължи напред.

"Имаме варианти да се справим с този противник. Надявам се играчите от началните моменти да си повярват и да не дават възможности на Валур. Също така нашите футболисти трябва да използват силните си качества и индивидуално, и като отбор. Трябва да използваме фланговете, имаме скорост на фланговете. И в централната зона имаме сила, но когато един отбор се прибере в собствената си половина, тогава в един момент полето се минимизира и става трудно. Но имаме сила в центъра, имаме и на фланговете”, заяви Стойчо Стоев.

Специалистът добави, че не очаква проблеми от подценяване, тъй като резултатът не предполага отпускане.

"Няма как да има подценяване, все пак първият мач наравно. Не сме взели преднина, за да сме спокойни. Исландците са такъв типаж, играят такъв футбол, че винаги могат да те затруднят. Ние го знаем и ще бъдем много внимателни в това отношение”, добави още той.

Стоев беше попитан дали е мислил по тактиката и постройката на отбора, както и за възможността в някакъв етап от мача Лудогорец да играе с двама нападатели.

"Да играем с двама нападатели? Всичко е вариант. В главата ми има най-различни варианти при добро стечение на обстоятелствата, и при недай си Боже при лошо стечение. Да играем в атака с двама не е за първи път, така че не е нещо ново. В отбора няма здравословни проблеми, така че от тази гледна точка треньорите нямат проблеми.

Всички играчи са здрави и това ни дава възможност да имаме повече избор. Всеки треньор има дилема преди даден мач как да започне мача. Това е нормален треньорски процес. Надявам се, че с екипа ще изберем най-добрия състав", завърши треньорът на "орлите".

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020