ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Четирикратният европейски клубен шампион Аякс е сред евентуалните съперници на Лудогорец в Лига Европа, след като "орлите" отпаднаха от Шампионската лига. За тима на Ивайло Петев предстои среща с Астана. Бившият отбор на Станимир Стоилов отпадна снощи от ШЛ след ново поражение от Динамо (Загреб) (0:6 общ резултат).

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Oще преди мачовете с Астана "орлите" ще узнаят евентуалния си съперник за плейофа за място в групите на втория по сила европейски клубен турнир.

Жребият ще се тегли в понеделник в централата на УЕФА в Нион. Отборите (или двойките) са разделени в четири урни, като Лудогорец е поставен в третата. Тимовете в нея няма как да се срещнат помежду си.

Победителят от Лудогорец - Астана може да се изправи срещу някой от първа урна, в която са Аякс (Нидерландия), ЛАСК (Линц, Австрия), Роял Юнион (Белгия), Зоря (Луганск, Украйна), Абърдийн (Шотландия) и Чукарички (Сърбия).

Другата възможност е за среща с отбор, който е поставен във втората урна и загуби мача си в Шампионската лига. Това е един от загубилите от двойките: Динамо Загреб (Хърватия) - АЕК (Атина, Гърция), Копенхаген (Дания) - Спарта (Прага, Чехия), Галатасарай (Турция) - Олимпия (Любляна, Словения), Слован (Братислава, Словакия) - Макаби (Хайфа, Израел), Молде (Норвегия) - Клаксвик (Фарьорски острови), Раков Честохова (Полша) - Арис (Лимасол, Кипър). 

Ако Лудогорец отпадне от Астана, ще играе плейоф за влизане в третия по сила европейски клубен турнир - Лигата на конференциите.

 

 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!