Tреньорът на ЛАСК Линц Доминик Талхамер говори преди утрешния домакински мач с Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа (19:55 часа утре). Специалистът обяви, че е доволен от тима си, но има забележки и точки, в които отборът му да се подобрява. Относно треньорската смяна при разградчани, той каза, че не очаква огромни промени в начина на игра.

„Винаги е трудно да се направи един напълно обективен анализ, непосредствено след смяната на треньора преди дадена среща. Наясно съм, че Станислав Генчев има около 20 срещи начело на Лудогорец и от анализа, който направихме след двубоя с Монтана, си взехме своите поуки. Сигурен съм, че може да има някакви рокади, но трябва да изчакаме, за да видим.

На отбора се отрази много положително завръщането на контузените играчи. Това се вижда от статистиката. Като се погледне цялостно качеството, което допринасят те се вижда, че имаме повече опции за ротация и дълбочина в отбора. Вижда се колко добре пресираме и мога само да се радвам, че опциите ми във състава се увеличават“, коментира Тилхамер.

„Персонално Лудогорец не може да се промени изключително много след треньорската смяна, защото е трудно за един ден да се направят радикални анализи. Истината е, че ние трябва да се концентрираме върху това как ще играем с и без топка. Трябва да се настроим така за играта, че може да има малки козметични промени в тима на Лудогорец. Но като цяло съставът им е същият и тяхната игра едва ли ще се различава много от това, което е познато“, добави още той.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа