Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар започна този сезон като безработен, но може да влезе в историята на испанския и европейския футбол, ако под негово ръководство андалусци спечелят още една купа в турнира Лига Европа.

"Историята наистина не лъже. Севиля е най-успешният клуб в това състезание. Поради това и очакванията са по-големи. Но когато пристигнах през март, достигането до този финал изглеждаше много далече", започна баскът.

"Изправяме се срещу труден съперник, но ще разчитаме на всичките си оръжия и съм убеден, че в крайна сметка трофеят ще бъде наш. Опитът? Хм, това ще бъде първи финал в моята кариера, така че този мач се очертава специален за мене. Но играчите, а и клубът знаят как да спечелят. Бюджетите на отборите вече нямат значение, та ние сме на по-малко от 24 часа от трофея. Но да, грешките от друга страна могат да натежат и да платят цената на успеха", каза треньорът-ветеран. На 62 години той имаше едва два мача в живота си на международно ниво до срещата на Севиля с Манчестър Юнайтед.

"От друга страна, няма фаворит. За мене нито един от двата отбора не е с предимство, нито един не играе у дома си. Първо ще се опитаме да разгадаем какво са намислили Рома и след това ще видим кой отбор ще направи по-малко грешки".

След това бившият наставник на Ейбар и други скромни испански клубове беше попитан какво е неговото бъдеще начело на Севиля, на което той отговори така: "Моето бъдеще? Толкова ли е важно?! Пристигнах тук с договор за два месеца и половина. Реално контрактът ми е до 30-и юни, но ще приключи с последния мач в Ла Лига. Не ме интересува, честно казано. Мисля само за утрешната среща".

"А дали има фаворит? Нека букмейкърите се упражняват с цифрите. Рома е силен отбор, защитава се много умело, но всеки отбор може да страда и да сбърка. Те не държат топката, както обичаме ние, но пък трудно излизат от баланс, трудно губят контрол. Стартовият състав още не е ясен на 100 процента, но вече ми се нарежда в главата, завърши Хосе Луис Мендилибар.