Шампионът Лудогорец и ЦСКА днес ще научат вероятните си съперници за плейофния кръг на Лига Европа. Жребият е днес и според официално обявената програма трябва да започне в 15:00 часа. „Орлите“ извадиха късмет и пропускат третия квалификационен кръг. За да стигнат до решителното стъпало преди групите на турнира, „червените“ ще трябва да елиминират фарьорския Б36 Торсхавн.

И двата ни представителя ще бъдат сред непоставените. Лудогорец има изключително висок коефициент, но тъй като отпадна във втория квалификационен кръг на Шампионската лига ще бъде в неблагоприятна позиция при жребия. Поставените възможни съперници на българския шампион са Динамо (Брест) и Цървена звезда, както и някой от непоставените, което означава, че това може да бъде и Селтик.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ЦСКА е в ролята на фаворит срещу фарьорския тим и се счита, че със сигурност ще попадне сред 26-те участника в плейофния кръг през основния поток на отборите от турнира. Ако елиминират Б36 Торсхавн, „червените“ може евентуално да се паднат срещу Бешикташ, Базел и Виктория (Пилзен), които са фаворитите в своите двойки от третия квалификационен кръг.

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЛУДОГОРЕЦ
ПОСТАВЕНИ
Динамо (Брест, Блрс)
Цървена звезда (Сър)

НЕПОСТАВЕНИ
ЛУДОГОРЕЦ (Бъл)
ФК Сараево (БиХ) - Будучност (Чгора)
Рига (Лат)/Тре Фиори (Смар) - Селтик (Шот)
Арарат-Армения (Арм) – Целе (Слвн)

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЦСКА
ПОСТАВЕНИ
Базел (Швейц) - Анортозис (Кип)
Виктория (Пилзен, Чех) - Сьондерийске (Дан)
Бешикташ (Тур) - Рио Аве (Пор)

НЕПОСТАВЕНИ
ЦСКА (Бъл) - Б36 Торсхавн (Фар)
Милан (Ит) - Бодьо Глимт (Нор)
Апоел (Беер Шева, Изр)- Мъдъруел (Шот)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа