Четвъртфиналите на Лига Европа не са белязани само със завръщането на Юрген Клоп в Дортмунд за мача между Ливърпул и Борусия, но и с пристигането на Фернандо Йоренте в Билбао.

31-годишният нападател от баски произход става част от школата на Атлетик (Билбао) на 11-годишна възраст през 1996 г. Той остава при „лъвовете“ до 2013 г., за да премине в Ювентус. След два сезона при „бианконерите“ Йоренте се върна в Испания и заигра за Севиля. Мачът между андалусийците и Атлетик в Билбао за първенство предстои на 15 май, тъй че днес ще бъде истинското завръщане на Фернандо Йоренте на "Сан Мамес".

Сега Цар лъв, както е известен голайсторът, излиза срещу своя прайд – неговите хора от Баската област. Фернандо Йоренте има 85 гола в 262 мача за Атлетик (Билбао) в Примера дивисион. Тази вечер обаче ще защитава цветовете на Севиля, като се очаква да бъде в титулярния състав.

Севилци отиват без особено кадрови проблеми за мача, като се изключи контузията на Даниел Карисо. Унай Емери обяви група от 20 човека за гостуването на „Сан Мамес“ и ще трябва да зачеркне две имена, за да попълни листата за мача.

Домакините имат по-големи проблеми със състава. Треньорът Ернесто Валверде не може да разчита на контузените Аймерик Лапорте и Сабин Мерино, както и на наказания Раул Гарсия.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!