УЕФА направи важни разяснение за домакинските срещи на ЦСКА и Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа този сезон. На мачовете, които ще се играят на стадион "Васил Левски" в София, ще се допуска публика до 30% заетост на местата. Настаняването на зрителите ще се извършва през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, като това е възможно със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов от днес. Тя разрешава единствено на Националния стадион да се използват 30% от местата, а на него ще домакинстват „червените“, които приемат в първия си мач румънския ЧФР Клуж на 22 октомври. Следващите две домакински срещи на „армейците“ са срещу швейцарския Йънг Бойс на 26 ноември и италианския Рома на 10 декември.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Заетост от 30% на капацитета на съоръженията е максималният разрешен от страна на УЕФА, а за мачовете от същия турнир на Лудогорец, които ще се играят на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, остават в сила разпоредбите за българското първенство. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които са настанени при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра. Шампионите ще приемат Антверпен на 22 октомври, Тотнъм на 5 ноември и ЛАСК (Линц) на 10 декември.

За спазването на всички противоепидемични мерки ще следят както българските здравни власти, така и наблюдателите на УЕФА, а всички нарушители ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. Домакинстващите тимове ще осигурят контрол на входовете на съоръженията с измерване на телесната температура на всеки посетител.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа