Официалният сайт на УЕФА обяви часовете за мачовете на Лудогорец срещу Аякс от плейофния кръг на Лига Европа. Първият двубой ще се играе на стадион „Хювефарма Арена“ на 24 август от 21:00 часа, а реваншът в Амстердам е седмица по-късно, също от 21:00 часа.

Италианецът Марко ди Бело получи наряд за първия мач между „орлите“ и европейския гранд. Негови асистенти ще бъдат сънародниците му Джорджо Перети и Алесандро Ло Чичеро. За четвърти съдия е назначен Ивано Пецуто (Италия).

42-годишният италианец е познат на Лудогорец. Преди две години той беше рефер при победата на разградчани с 3:1 над Мура във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Реваншът в Амстердам е поверен на словака Иван Кружлиак. Сънародниците му Бранислав Ханчко и Ян Позор са назначени за негови асистенти. Петер Кралович, също от Словакия, ще бъде четвърти съдия.

39-годишният Кружлиак също е ръководил домакински мач на Лудогорец в Европа. Това се случи преди година при успеха с 1:0 над Жалгирис в среща реванш от плейофния кръг на Лига Европа.

Както е известно, победителят от сблъсъците между Лудогорец и Аякс ще попадне в групите на Лига Европа, а загубилият ще продължи в груповата фаза на Лигата на конференциите.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа