УЕФА се смили над Манчестър Юнайтед и няма да наказва „червените дяволи” за демонстрираното от феновете им гаменско поведение по време на първия мач срещу Ливърпул на „Анфийлд” от 1/8-финалите в Лига Европа. Юнайтед загуби с 0:2, а след края на мача привържениците на Юнайтед започнаха да скандират обидни реплики по адрес на мърсисайдци. Част от гостуващите фенове започнаха да пеят песни по повод двете най-големи трагедии, свързани с Ливърпул и английския футбол - Хилзбъро и Хейзъл.

Халфът на „червените дяволи” Маруан Фелайни също няма да бъде санкциониран, въпреки че удари с лакът Емре Джан от Ливърпул по време на срещата. Главният съдия на мача Карлос Веласко Карбайо не е описал в доклада си нито един от двата инцидента.

"В доклада не се споменава за нито един от тези инциденти. Не сме започвали дисциплинарно разследване", обявиха от УЕФА.

"Скандирания от подобен характер, които засягат трагични събития в миналото, нямат място във футбола и вредят на ценностите на клуба", коментира пък говорител на Манчестър Юнайтед.

Реваншът на „Олд Трафорд” е този четвъртък от 22:05 часа българско време. 

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!