Уест Хям спечели с 1:0 при визитата си на сръбския Бачка Топола в мач от петия кръг в група „A“ в Лига Европа. Единственото попадение за „чуковете“ бе дело на Томас Соучек, който шокира добре играещата по време на целия мач сръбска отбрана в 89-ата минута на срещата.

След този успех Уест Хям остава на 2-о място във временното класиране с актив от 12, колкото има и лидерът Фрайбург, който има по-добра голова разлика. Важно уточнение е, че крайното класиране се определя първо на база преките двубои при равни точки, докато при временното такова определяща е головата разлика. ТСЦ Бачка Топола остава на последното място в групата със само точка.

Бачка Топола започна по-активно в първите минути на срещата. В 9-ата минута Урош Милованович получи топката на границата на наказателното поле, но Лукаш Фабиански се намеси рутинно.

Саид Бенрама получи топката в близост до наказателното поле на ТСЦ, след което веднага стреля, но Велко Илич на свой ред се намеси по стабилен начин в 34-ата минута.

Ифет Дяковац получи топката в наказателното поле на Уест Хям в 38-ата минута, но ударът му не затрудни стража на „чуковете“.

Милованович бе намерен в наказателното поле на Уест Хям в 62-ата минута. Нападателят на сръбския тим не се поколеба да стреля, но Фабиански показа завиден рефлекс и отрази.

Уест Хям нанесе решителния си удар в 89-ата минута, когато Максуел Корне получи топката на дясното крило и центрира в наказателното поле, където Дани Ингс остана под топката, но Томас Соучек изскочи от втора позиция, за да забие топката с глава в мрежата на сръбския тим.

В другия мач от тази група Фрайбург размаза у дома Олимпиакос с 5:0 и събра 12 точки на първото място с по-добра голова разлика от "чуковете".

На „Европа-Парк Щадион“ домакините започнаха ударно и вкараха два гола още в първите 10 минути от срещата.

В 3-ата минута Максимилиан Егещайн подаде добре към Михаел Грегорич, който с удар в долния ляв ъгъл даде аванс на Фрайбург.

Грегорич вкара втори гол в 8-ата минута, когато засече центриране на Ритсу Доан от ъглов удар и с глава прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Александрос Пашалакис.

Хеттрикът на Грегорич бе оформен в 36-ата минута, когато нападателят засече центриране на Жорди Макенго и се разписа с глава.

Три минути преди края на първата част погромът за гостите от Пирея стана пълен, след като стражът на гостите спаси удар на Грегорич, но топката стигна до Килиан Сидия и той я прати под гредата със силен удар.

След почивката мачът се доиграваше, но това не попречи на германския тим да вкара още един гол, с който съвсем да обезкуражи Олимпиакос.

Попадението дойде в 77-ата минута, когато се разписа Ритсу Доан, който стигна до една отскочила топка в наказателното поле и я прати в лявата част на вратата, фиксирайки крайното 5:0 за Фрайбург и подпечатвайки билета на тима за елиминациите в Лига Европа.