Треньорът на Севиля Унай Емери заяви преди утрешния финал в Лига Европа срещу Ливърпул, че съперникът има прилики с Атлетик (Билбао) и почерка на Юрген Клоп.

"Всеки път, когато футболът ти дава възможност, трябва да се бориш и да я сграбчиш. Историята се пише в настоящето и искаме пак да изживеем голямата емоция. Публиката на Ливърпул е много голяма, но нашата също. Ние също усещаме подкрепа. Лига Европа е втората ни жена. Втората жена на всички, които обичат Севиля", сподели Унай Емери на пресконференцията преди финала.

"Ливърпул е в топ 10 на най-силните клубове в света. Самата среща с тях е една футболна емоция. Не мисля, че трябва да ви напомням за постиженията на Ливърпул. Този Ливърпул има почерка на Клоп - висока преса и добри футболисти. Търсейки прилики и разлики, бих казал, че Ливърпул ми прилича на Атлетик (Билбао). Мисля, че на финала шансовете са 50 на 50. Те, със своята история и с отборите, които отстраниха, са фаворити в известна степен. Ние обаче сме шампиони и също имаме аргументи да вдигнем трофея. Подготвени сме да играем и повече от 90 минути", допълни наставникът на андалусци.

Финалът в турнира Лига Европа е утре вечер от 21:45 часа българско време на стадион "Санкт Якоб Парк" в Базел.

Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!