Старши треньорът на Севиля Унай Емери заяви преди полуфиналния реванш с Шахтьор (Донецк), че за постигането на голямата цел пред отбора - трета поредна титла в Лига Европа, е нужен "глад", но е наясно, че тимът му се изправя срещу тежък съперник, който е много труден гост.  Двата отбора направиха 2:2 в Украйна, а утре излизат един срещу друг на "Рамон Санчес Писхуан" в 22:05 ч. българско време.

"Освен от сърце се нуждаем и от ум, и много футбол. Откакто са започнали елиминациите, Шахтьор е спечелил три от четирите си срещи като гост. Ние обаче разчитаме на нашата публика. Очакваме най-добрия облик на нашия опонент", заяви наставникът на Севиля на пресконференцията преди двубоя .

"Изживяваме специален момент, не можем да се уморим от хубави емоции. Нужно е да имаш глад, за да постигаш големи неща. Знаем обаче добре, че ще ни е трудно", каза той.

"Пътят към финала минава през много страдания. През целия сезон тренираме дузпи. Въпреки това няма гаранция, че всеки футболист ще е подготвен", каза още Емери.