Теренът на стадион "Полюд" в Сплит е в притеснително състояние преди мача Хайдук - Славия. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа стартира в 21:00 часа. Преди дни на съоръжението се е провел голям концерт. След него тревното покритие е в окаяно състояние. 

В гостуването тази вечер футболистите на Славия няма какво да губят и излизат да играят напълно освободено. Ясно е, че хърватите са фаворит, но Славия има с какво да изненада своя съперник.

Очакванията към носителя на Купата на България не бяха големи и в мачовете с Илвес Тампере, но "белите" показаха, че могат да представят достойно страната ни в Европа и записаха две победи. Сега играчите на Златомир Загорчич се надяват да покажат добра игра и в днешния мач и да си тръгнат с добър турнирен резултат.

"Белите" досега никога в историята си не са успявали да отстранят съперник от Балканите. Всъщност първият двубой с тим от тази част на света е именно срещу Хайдук през сезон 1970/71, когато столичани губят с 0:3 като гост, а след това побеждават като домакин с 1:0 в среща от 1/32-финала в Панаирната купа, но отпадат от турнира. След това "белите" имат отпадания и от Сараево, Партизан (Белград) и Олимпиакос през годините.

Хайдук по принцип не е особено удобен съперник за българските отбори. Миналия сезон хърватите отстраниха Левски точно в тази фаза на турнира Лига Европа.

Вероятни състави: 

ХАЙДУК: Посавеч, Юранович, Нижич, Лопес, Фомичов, Палаверса, Хамза, Цакташ, Тудор, Гюршко, Ивановски

СЛАВИЯ: Антониос Стергиакис, Сашо Александров, Андреа Христов, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Емил Мартинов, Янис Карабельов, Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Момчил Цветанов, Милчо Ангелов

Стадион: "Полюд", Сплит
Съдия: Ищван Ковач (Румъния)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019