Три от двойките на 1/4-финалите в турнира Лига Европа ще се срещнат помежду си за първи път. Това ще бъдат сблъсъците Аякс – Шалке 04, Олимпик (Лион) – Бешикташ и Селта – Генк.

Само Манчестър Юнайтед и Андерлехт са имали официални двубои. Те са се срещали шест пъти в най-престижния европейски клубен турнир – КЕШ/Шампионската лига, а „червените дяволи” имат впечатляваща голова разлика 18-1 в домакинствата си срещу белгийския гранд.

На 12 септември 1956 година в предварителния кръг на КЕШ Манчестър Юнайтед побеждава Андерлехт с 2:0 в Брюксел. В реванша две седмици по-късно на „Олд Трафорд" загиналият след година и четири месеца Томи Тейлър отбелязва хеттрик, а „червените дяволи” печелят с 10:0. Друга жертва от самолетната катастрофа в Мюнхен Лиъм Уилън вкарва още два гола, четири попадения са на Денис Вайълет и едно на Джони Бери.

През 1968 година двата отбора се срещат на 1/8-финал в КЕШ. Юнайтед печели с 3:0 с голове на Брйън Кид и два на Денис Лоу в първата среща, а на реванша губи с 1:3.

В груповата фаза на Шампионската лига през 2000 година Манчестър Юнайтед разбива гостуващия Андерлехт с 5:1, а във втората среща белгийците печелят с 2:1 на свой терен. Тогава Андерлехт финишира първи в групата, а Юнайтед остава втори пред ПСВ Айндховен и Динамо (Киев).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА