Футболистите на Спартак (Търнава) имат достатъчно класа да заличат пасив от два гола и да елиминират Локомотив (Пловдив) във 2-ия кръг на турнира Лига Европа, смята нападателят Джино ван Кесел. За словаците реваншът ще бъде второ поредно изпитание, след като се справиха по същия начин с босненския Радник (Биелина), а сега отстъпиха с 0:2 при гостуването на "смърфовете".

"Вече един път го направихме, можем отново да го постигнем. Не съм доволен, че започнах с 0:2. Играчите на домакините се представиха добре, но като цяло мачът не беше лош. Просто ние нямахме късмет, но всичко може да се обърне в реванша", каза националът на Кюрасао.

"И двата гола за българите бяха от дузпи. Не ги видях добре, но съдията ги е отсъдил. Понякога малките детайли решават мачовете. Ние имахме три добри възможности, трябваше да вкараме първи", казва още Ван Кесел.

За реванша в Търнава треньорът на тима Рикардо Шеу няма да може да разчита на капитана и защитник Богдан Митря, който изтърпява наказание, както и на австрийския нападател Алекс Собчик, който е контузен.

"Наистина Митря ни липсва и без него правим някои грешки в отбраната", смята 18-годишният защитник на "червено-черните" от Търнава Иван Месик, цитиран от клубната страница.

"Локомотив показа повече класа от Радник, имат повече опитни състезатели и действат много умно на терена. Смятам, че всичко все още е отворено и ако вкараме бърз гол, мачът ще се отвори и ще имаме шанс да обърнем нещата в наша полза".