Атлетик (Билбао) разби Генк с 5:3 в голово шоу от група F на Лига Европа. Баските запазиха шансовете си да продължат към елиминациите на турнира. Доскорошният лидер от Белгия записа второ поражение.

В абсолютен герой на вечерта се превърна Ариц Адурис, който наниза и петте гола за победителите, три от тях бяха от дузпи. Всичко започна перфектно за домакините. Адурис откри още в 8-ата минута, а отново той покачи в 24-ата на 2:0 от дузпа.  Националът на Ямайка Лион Бейли върна гостите в мача с попадението си 4 минути по-късно - 2:1. Футболистите на Атлетик се окопитиха от моментната криза и обсадиха вратата на Генк.

Адурис секунди преди почивката отново върна преднината на "баските" от два гола - 3:1, след точен изстрел от "бялата точка". Вилфред Ндиди намали на 3:2 скоро след почивката (51), преди на сцената отново да излезе таранът на Атлетик. Четвърт час преди края на мача Адурис за четвърти път наказа вратаря Бизо за 4:2. Тино-Свен Сушич възроди надеждите на гостите с попадението си в 79-ата минута. Адурис реши всичко, след като оформи крайното 5:3 отново от дузпа.

В другата среща от тази група италианският Сасуоло и австрийският Рапид (Виена) завършиха 2:2. Домакините могат повече да съжаляват за пропуснатата победа. Те поведоха с 2:0 след попадения на Дефрел (34) и Рагуза (45+3). Виенчани изравниха с късни голове на Йелич (86) и Квилитая (90).