Властелинът на Лига Европа Севиля отново ликува с трофея от турнира. Андалусийци триумфираха във втория по сила европейски клубен турнир за четвърти път в рамките на последните 7 сезона. Триумфът е общо шести за испанския тим в надпреварата, като те все още нямат загубен финал.

Момчетата на Хулен Лопетеги, който за пръв път печели такова отличие, победиха Интер на финала в Кьолн с 3:2 в луд двубой с обрати и четири попадения за 30 минути. Ромелу Лукаку пък вкара и в двете врати, след като първо изведе Интер напред с попадение от дузпа, а през втората част засече с крак в собствената си врата топката, като по този начин Севиля поведе и впоследствие стигна до победата. 

Люк Де Йонг вкара два гола за испанския тим, а Диего Годин бе автор на другото попадение за "нерадзурите".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Срещата започна отлично за Интер и тимът получи право да изпълни дузпа още в 6-ата минута. Лукаку бе безпощаден и изведе своя тим напред. След още толкова обаче Севиля изравни. Люк де Йонг засече с глава центриране и изравни.

Отново той изведе Севиля напред с 2:1, след като отново бе намерен отлично и простреля вратаря на Интер. Радостта на севилци бе кратка. След три минути Диего Годин засече центриране и изравни.

След почивката играта се успокои. Атаките не липсваха, но нямаше чисти голови положения. Все повече изглеждаше, че двубоят ще влезе в продължения, когато при центриране в наказателното поле на Интер в 74-ата минута Диего Карлос опита ножичен удар, Лукако сложи крака си и насочи топката в собствената си врата.

Интер се хвърли в луди атаки, а отбраната на Севиля правеше чудеса, за да удържи успеха. Удар на Алексис Санчес бе изчистен от защитник от голлинията, а друг удар летеше към мрежата, но бе избит от бранител в корнер.

До края на шестминутното продължение Севиля удържа резултата и спечели финала с 3:2.