Пореден расистки скандал може да взриви Европа в четвъртък по време на двубоя от Лига Европа между Партизан и Манчестър Юнайтед.  Дни след бурните събития в София по време на евроквалификацията между България и Англия, прекъсвана на два пъти заради "маймунски звуци" и хитлеристки поздрави,  сега британците се насочиха към Сърбия.

Английските медии предупреждават, че местните фенове са отявлени расисти и припомниха мача на Тотнъм в Белград, когато антисемитски знамена по трибуните нажежиха  страстите.

Очаква се двубоят Партизан - Юнайтед да бъде под мониторинг именно за расистки прояви, по подобие на евроквалификацията ни с Англия, а треньорът на "гробарите" побърза да свали напрежението преди срещата.

"Може би обръщаме прекалено внимание на това и на хора, които се забавляват със своята примитивност. За мен и за всички нормални хора е трудно да приемем подобно поведение. Това не трябва да се случва най-вече в спорта, който е мост между различни нации и хора с различен цвят на кожата, религия или пол. Разочаровам се, когато чуя, че се говори за това, а не за показаното от спортистите", обяви Милошевич.