ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец ще има още една велика европейска вечер, след като вече е мерил  достойно сили на Стария континент с Реал Мадрид, Ливърпул, Интер, Милан, Арсенал, ПСЖ. Сега идва ред и на Аякс. Това е най-великият холандски тим за всички времена, печелил четири пъти европейския клубен връх. Три от тях са при ерата „Йохан Кройф“ в началото на 70-те години.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Лудогорец няма какво да губи. Освен това отборът се намира в подем, след като поне време след началото на сезона беше зациклил. 5:1 срещу Астана и 3:0 срещу ЦСКА обаче показаха, че „орлите“ не само са живи, но и кръжат високо над поредната си жертва. Защо тя да не е Аякс въпреки всичко? А и славният тим Амстердам пристигна без три от новите си попълнения, наскоро продаде част от звездите си, а една от тях тялом е с отбора в България, но духом е на друго място заради предстоящ многомилионен трансфер.

Статистиката показва, че на тази фаза от евротурнирите Аякс е отпадал от балканци. Това се случва през сезон 2007/08.  Холандският колос допусна две загуби от Славия Прага (0:1 и 1:2) и изхвърча рано-рано от Шампионската лига. Поражението беше прието за най-голямата негативна сензация в историята на Аякс през 21 век. След това в плейофите за влизане в групите за Купата на УЕФА отборът от Амстердам отпадна и от Динамо Загреб, воден от звездата си Лука Модрич.

Дали е възможен нов провал на Аякс? Зависи от Лудогорец…

Старши треньорът Ивайло Петев има две дилеми. Първата е свързана с вратарския пост. Кой от двамата да пази – Серджио Падт или Симон Слуга. Другата е свързана с избора на футболисти в средата на терена.  Или по-специално дали Доминик Янков да е титуляр или да остане резерва.

PFC Ludogorets 1945ЛУДОГОРЕЦ - АЯКСAFC Ajax

Днес от 21:00 часа по Диема Спорт 3
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Марко ди Бело (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Падт, Фон Витри,  Вердон, Сундберг, Хайстер, Пьотровски, Гонсалвеш, Ив. Йорданов, Текпетей, Десподов, Руан Крус.
Контузени: Дуа, Алмейда, Недялков, Групер
Наказани: Сон

Аякс:Тортър, Ренш, Медич, Харо, Салах-Един, Тахирович, Ван ден Боомен, Клаасен, Бергвайн, Броби, Расмутсен
Контузени: Рупи
Наказани: Няма

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!