Японецът Кохей Като дебютира успешно в първия си мач за Берое при равенството 1:1 срещу ХИК (Хелзинки) от втория квалификационен кръг на Лига Европа. С участието си в срещата халфът влезе в историята. Като е първият японски футболист, който играе за български клуб в евротурнирите.

След мача той застана пред микрофона на beroe.tv и беше любезен да говори за мача и първите си дни в България.

„Атмосферата на стадиона беше много добра. Дойдоха много хора, за да ни подкрепят. Доволен съм като цяло от играта, но не съм доволен от резултата. Сега трябва да отбележим във втория мач и ще видим какво ще стане. Надявам се, че ще победим при гостуването във Финландия“, коментира Като.

Японецът призна, че до момента не е гледал български футбол, но харесва държавата и културата. „Харесва ми в България. Казах ви вече за атмосферата. Ще дам най-доброто от себе си в Берое. Културите на България и Япония са много различни. Тук хората са много отворени към другите, докато в Япония не е така. Чувствам се добре в Берое. Никога не съм гледал български футбол преди. Единственото, което съм виждал са мачовете на нашия национален отбор с България", добави Като.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа