Груповата фаза в Лига Европа приключи и осем отбора си осигуриха място на 1/8-финалите. Това са победителите във всяка една от групите: Ливърпул, Брайтън, Уест Хям, Рейнджърс, Аталанта, Виляреал, Славия Прага и Байер Леверкузен, който единствен завърши с пълен актив от 18 точки.

Други 16 отбора ще играят на плейофите в турнира напролет. Това са осемте подгласници от груповата фаза в Лига Европа и осемте отбора, които завършиха трети в групите си в Шампионската лига.

Фрайбург, Марсилия, Спарта Прага, Спортинг Лисабон, Тулуза, Рен, Рома и Карабах останаха втори в групите си в Лига Европа и ще бъдат поставени на жребия, който ще се тегли в Нион в понеделник, 18 декември, от 14:00 часа. Това означава, че тези тимове имат предимството да са домакин във втория мач.

Във въпросния жребий ще бъдат включени тимовете на Галатасарай, Ланс, Брага, Бенфика, Фейенорд, Милан, Йънг Бойс и Щахтьор Донецк, завършили трети в групите на Шампионската лига.

Първите срещи от плейофите ще се играят на 15 февруари, а реваншите са на 22 февруари. Жребият за осминафиналата фаза ще се проведе ден по-късно след развръзката от плейофите.