Ювентус надви у дома Фрайбург с 1:0 в първия им мач от 1/8-финалите в Лига Европа и взе крехък аванс преди реванша следващата седмица в Германия.

Първият по-сериозен шанс дойде в 13-а минута, след като Ювентус организира добра атака, а Адриен Рабио се стрелна в наказателното поле, за да нанесе удар по трева, но Марк Флекен внимаваше и отрази.

В 18-а минута Хуан Куадрадо изпълни пряк свободен удар, като стреля директно във вратата на Фрайбург, но Флекен бе правилно позициониран и изби топката встрани. Малко след това Душан Влахович имаше възможност от подобна позиция от фал да нанесе удар, но стражът на Фрайбург боксира без проблеми. В 31-а минута Ювентус изпълни корнер отляво, а Бремер не успя да уцели вратата.

В последната минута на първата част Хуан Куадрадо си освободи пространство на границата на наказателното поле и опита удар с левия крак, но Флекен изби, а при добавката Влахович прати топката над вратата.

Филип Костич центрира отляво в 53-а минута, а топката кацна точно на главата на Анхел Ди Мария, който реализира в средата на вратата за 1:0.

В 62-а минута Лукас Хьолер от Фрайбург връхлетя върху отскочила топка и вкара гол, но след намесата на ВАР съдията реши, че има игра с ръка и не зачете гола. До края на мача нито един от двата тима не създаде сериозно голово положение и така "старата госпожа" ще пътува с гол аванс за реванша в Германия на 16 март от 19:45 часа българско време.