Реал Сосиедад загуби у дома от Зенит с 1:3 в директния сблъсък за първата позиция в крайното класиране в група „L” на Лига Европа. И двата тима си бяха осигурили класирането за 1/16-финалите още преди тази среща. Ерьохин (35) изведе гостите напред в резултата преди почивката, но след нея Вилиан Жозе (58) изравни след асистенция на Аднан Янузай. Радостта на баските обаче бе кратка, тъй като Бранислав Иванович (64) вкара за 1:2 след пас на Кузяев. В края пък аржентинската резерва Леандро Паредес (85) оформи крайния резултат след подаване на Кокорин. Така Зенит завърши на първото място с 16 точки, а Реал Сосиедад остана втори с 12 точки.

В другия мач от тази група без никакво значение за крайното класиране Вардар завърши 1:1 с Розенборг и спечели първата си точка. Итало (9) даде аванс на домакините от македонската столица Скопие, но ветеранът Никлас Бенднер (45+2-дузпа) изравни. След почивката други попадения нямаше. Вардар остана последен с първата си точка, а гостите от Трондхайм завършиха трети с 5 точки, но също отпадат от турнира.

Жребият за 1/16-финалите ще се тегли на 11 декември в понеделник от 14:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА