Арменският Ноа поднесе голямата сензация в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, след като отстрани АЕК (Атина). Гръцкият гранд спечели с 1:0 реванша на своя "ОПАП Арена", но това не бе достатъчно, след като бе загубил първата среща с 1:3. Така общият резултат от двата мача е 3:2 за Ноа, който се класира за плейофа на турнира.

АЕК направи всичко по силите си, за да постигне по-изразителна победа тази вечер, като създаде куп положения пред вратата на съперника и отправи 8 точни и още 10 неточни удара, но само един от тях успя да се оплете в мрежата зад вратаря Огнен Чанчаревич, който бе с основна заслуга за успеха на гостите.

Натискът на АЕК даде плод чак в добавеното време, когато Стивън Цубер успя да порази вратата на съперника за 1:0. Домакините обаче нямаха време за нищо повече и трябваше да преглътнат отпадането си от турнира.

Така Ноа вече е в плейофния кръг на надпреварата и мечтае дори за групите на турнира. В последното стъпало по този път арменският тим ще трябва да преодолее и победителя от сблъсъка между Хайдук (Сплит) и Ружомберок.