Аякс навакса два гола пасив и завърши наравно 2:2 у дома срещу Бодьо/Глимт в първи мач от плейофа в Лигата на конференциите. Амстердамци възкръснаха с попадения в добавеното време и запазиха шансове за реванша.

Норвежците поведоха с голове на Алберт Грьонбек (16, 64), които на два пъти бе изпуснат от защитата на домакините. Те обаче останаха с човек по-малко в 90-ата минута, след като червен картон получи Один Лурас Бьортуфт, който извърши нарушение за дузпа. Това определено помогна на амстердамци и те стигнаха до ремито с попадения на Бранко ван ден Боомен (90+1-дузпа) и Стивун Бергхуйс (90+7).

В същото време Бетис изненадващо загуби с 0:1 домакинството си на Динамо Загреб. Представителят на Ла Лига е считан за един от фаворититее за трофея в надпреварата, но ще трябва да търси обрат на реванша в Хърватия след гола на Бруно Петкович (76-дузпа) в тази първа среща, в която тимът от Севиля пропусна положенията си. В 88-ата минута удар на Уилиам Жозе прати топката в десния страничен стълб.

Макаби Хайфа пък постигна минимална победа с 1:0 срещу Гент. Францди Пиеро (65) вкара единственото решаващо попадение в срещата.