ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Преди утрешното си гостуване на Левски в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите Айнтрахт припомни за общата си история с българския футбол и най-вече за свои бивши играчи, носили екипите и на родни отбори.

Тимът от Франкфурт се спира основно на бившия футболист и треньор на Левски и националния отбор Петър Хубчев, който играе за „орлите“ в периода 1996-2001 г. и именно там приключва състезателната си кариера след общо 111 мача и два гола. През следващата година Хубси става помощник-треньор на Айнтрахт, а в периода 2005-07 дори води втория тим на германския клуб.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Има обаче още трима футболисти, които имат мачове за първия тим на Айнтрахт, а през кариерата си са носили екипи и на български елитни отбори.

Първият е бившият македонски национал Саша Чирич (на снимката вдясно), който през сезон 1993/94 изиграва общо 19 мача за ЦСКА и вкарва 10 гола във всички турнири. В периода 2000-02 той играе за Айнтрахт и в общо 27 мача от Втора бундеслига и купата на Германия бележи 14 попадения.

Следва юношата на „орлите“ Джовани Сперанца, който има два мача за първия тим на „орлите“ във второто ниво на германския футбол. През през 2005 г. той е привлечен в Славия от Петър Хубчев, който тъкмо е поел „белите“ и познава халфа от школата на Айнтрахт. Сперанца остава в Славия до 2007 г. и изиграва 25 срещи в родния футболен елит и бележи един гол.

Третият е израелският национал Талеб Тауата. Левият бек играе за тима от Франкфурт в периода 2016-19 г. и за това време взима участие в общо 40 мача във всички турнири, в които се отличава с два гола и две асистенции. На 11 септември 2019 г. преминава от германските „орли“ при „орлите“ от Разград. В Лудогорец среща трудности и за една календарна година изиграва само 9 срещи, в които прави три голови подавания.

БЛИЦ припомня, че през 1995 г. Айнтрахт (Франкфурт) гостува в Пловдив в единствения си до момента официален мач срещу български съперник. В мач от Група 12 на турнира „Интертото“ германският тим разбива Спартак (Пловдив) на стадион „Тодор Диев“ с 4:0. Точни за успеха са Манфред Бинц, Торстен Легат, Мирко Дикхаут и Ян Фурток. „Гладиаторите“ отговарят с греда на Арташес Адамян. След това Айнтрахт излиза от групата, заемайки второто място.