Бившият халф на ЦСКА и настоящ треньор на латвийския шампион РФС Викторс Морозс даде обширно интервю за latvia.postsen.com. В него той коментира и престоя си на „Армията“ между 2008 и 2010 година, който изданието определя за върховата точка в състезателната му кариера.

„ЦСКА е наистина голям клуб с много, много фенове. За мен беше удоволствие да нося червената фланелка. Тогава отстранихме Динамо (Москва) и радостта беше огромна. Най-специално беше гостуването на Рома. За съперника играха звезди като Даниеле де Роси и Жервиньо. Взех участие в 4 от мачовете ни в групите на Лига Европа и пропуснах два заради контузия. Завършихме само с 1 точка, но всъщност не бяхме много по-слаби от противниците си“, припомни си Морозс.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„След два сезона в клуба договорът ми изтече. Вестниците пишеха, че Селта Виго и Енерги Котбус се интересуват от мен. Не знам дали това бе вярно, но бях сигурен, че ще си намеря силен клуб. ЦСКА ми предложи нов контракт с 20-30% по-ниска заплата и аз отказах. Имах оферти от Русия и Казахстан, но исках да остана в Европа. Времето обаче минаваше и накрая се оказа, че единствената ми опция е втора дивизия на Кипър. Затова вече казвам на всички млади футболисти да внимават с решенията си. Аз бях пълен глупак да не остана в София“, откровен е латвиецът.

Както е известно, в четвъртък воденият от Викторс Морозс РФС постигна истинска сензация в европейския футбол, завършвайки при резултат 1:1 като гост на Фиорентина в Лигата на конференциите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК