Ботев (Пловдив) се завръща в европейските клубни турнири след пауза от четири години. „Канарчетата“ приемат тази вечер от 20 часа кипърския футбол АПОЕЛ (Никозия). Двубоят ще се състои на стадион „Васил Левски“ в София заради продължаващия строеж на „Колежа“.  

В щаба на пловдивчани обмислят изненадващ ход – да излязат не с традиционните си жълти фланелки, а с резервните черни.

„Това е само вариант. Не сме решили на 100 процента. Титулярният екип на кипърците е жълт, а резервният им е оранжев. Ако ние сме в жълто, а а те в черно няма да е много добре, защото двата цвята са близки“, коментираха от Ботев.

Тимът на Валентич тръгна зле в първенството, записвайки две загуби от Хебър (Пазарджик) и Ботев (Враца). Това  даде повод на част от феновете отново да недоволстват и да искат смяна на треньора.  

„Канарчетата“ обаче трябва да се възползват от два факта – АПОЕЛ все още не е изиграл официални мачове, защото кипърското първенство стартира след месец. Освен това отборът е пълен с доста нови футболисти, които не са се обиграли.

Както е известно, Ботев няма да разчита на голямата си звезда Тодор Неделев. Халфът продължава да се възстановява след инцидента, случил се в грузинската столица Тбилиси с националния отбор.

„Ще играем за Тошко. Категорични сме“, отсякоха от пловдивския тим в навечерието на мача.

БОТЕВ ПД – АПОЕЛ НИКОЗИЯ
Лига на конференциите,
втори кв. кръг, първи мач
София, „Васил Левски“
Днес от 20 часа
Пряко по Диема Спорт 3

Съдия: Балаш Берке (Унгария)

Вероятни състави:  
БОТЕВ ПД
: Аргилашки; Супрайен, Пунчец, Генев; Ето'о, Рабей, Мертенс, Конате; Брахими, Току; Секулич
Контузени: Неделев, Работов
Наказани: Няма

АПОЕЛ: Белец; Сушич, Каро, Креспо, Уилър; Даушвили, Далсио, Сарфо; Теодору, Маглица, Ндонгала
Контузени: Квилитая, Еселинг, Ефрем, Диавара
Наказани: Няма