В централата на УЕФА в Нион беше изтеглен жребият за втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. От тази фаза на турнира се включват вицешампионът Черно море и ЦСКА 1948. Лудогорец и Ботев (Пловдив) също може да продължат в третия по сила евротурнир, ако не успеят да преодолеят първия кръг на пресявките в Шампионската лига и Лига Европа.

"Моряците" се паднаха срещу израелския Апоел Беер Шева, което означава, че националът Йоан Стоянов ще се изправи срещу селекционера на "лъвовете" Илиан Илиев. Това е втора поредна година, в която израелският тим ще има български съперник, след като преди година беше елиминиран от Левски в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

ЦСКА 1948, който се класира за евротурнирите след спечелен бараж срещу ЦСКА, ще има балкански съперник. Това ще е победителят от двойката между косовския Малишева и черногорския Будучност.

Ако се издъни срещу Динамо (Батуми) в първия кръг на Шампионската лига, Лудогорец ще се изправи срещу отбора, отпаднал от двойката Ню Сейнтс (Уелс) - Дечич (Черна гора).

При отпадане от словенския Марибор в първия кръг на пресявките в Лига Европа, Ботев (Пловдив) ще продължи във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще срещне румънския Университатя (Крайова).

Мачовете от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите ще се играят на 25 юли и 1 август. На 26 юни УЕФА ще обяви началните часове на двубоите.

ДВОЙКИТЕ ЗА ВТОРИЯ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ НА ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ
Основен път
Апоел Беер Шева (Израел) - Черно море (България)
ЦСКА 1948 (България) – Малишева (Косово)/Будучност (Черна гора)
Ботев Пловдив (България)/Марибор (Словения) – Университатя Крайова (Румъния)

Шампионски път
Лудогорец (България)/Динамо Батуми (Грузия) - Ню Сейнтс (Уелс)/Дечич (Черна гора)