ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

ПАОК победи елиминиралия Левски за влизане в груповата фаза Айнтрахт (Франкфурт) с 2:1 на своя стадион "Тумба" и оглави група G на Лигата на конференциите с пълен актив от 6 точки. Българският национал Кирил Десподов се появи в игра от резервната скамейка десетина минути преди края и изигра ключова роля за победния гол.

В 16-ата минута Живкович изведе в коридор Мбвана Самата, който овладя и вкара. Голът беше преразглеждан от ВАР за фал срещу Робин Кох и засада. Оказа се, че Самата е с много малко зад защитата на германците и попадението не бе признато.

Домакините все пак поведоха с гол на Андрия Живкович (28) от пряк свободен удар. Девет минути по-късно вратарят на ПАОК Котарски се отчете със страхотно спасяване, избивайки в корнер опасен удар от разстояние на Ели Скири.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 54-тата минута Франкфурт беше много близо до изравнителен гол. Доминик Котарски боксира слабо центриране отдясно и се сблъска с Омар Мармуш. Последва удар с глава на Ансгар Кнауф. Котарски успя да се изправи навреме и да избие в корнер.

Час игра след началото Омар Мармуш избяга от защитата на домакините и излезе сам срещу Котарски, но не успя да го преодолее. В 68-ата минута Мармуш наказа непростима грешка на младия централен бранител Константинос Кулиеракис, който беше последен в защитата и по невнимание му подари топката. Този път националът на Египет беше безпощаден с удар в горния ляв ъгъл за 1:1.

В 83-тата минута Айнтрахт отново получи свободен удар непосредствено пред наказателното поле на ПАОК. Фарес Шаиби завъртя технично топката над стената. Със сетни усилия Котарски успя да я закачи с върха на пръстите си и я отклони в напречната греда. При приземяването стражът почти контузи ръката си, но се превърна в герой за своите.

В добавеното време на срещата Десподов спечели свободен удар, който изпълни. След кратко разбъркване Константинос Кулиеракис от близко разстояние матира Кевин Трап за крайното 2:1.

След успеха ПАОК направи огромна крачка към прогресирането напред в надпреварата, защото е с максимален актив от 6 точки на върха в група G. Айнтрахт е втори с 3 точки. ХИК и Абърдийн са на дъното с по 1 след 1:1 в мача между тях.

Група G
ПАОК Солун - Айнтрахт Франкфурт 2:1

1:0 Андрия Живкович (28), 1:1 Омар Мармуш (68), 2:1 Константинос Коулиеракис (90+2)

Абърдийн - ХИК Хелзинки 1:1
0:1 Боян Радулович (59), 1:1 Боян Миовски (79)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!