Фиорентина загуби с 1:2 у дома от Безел в първа среща от 1/2-финалите на Лигата на конференциите. 

Артур Кабрал даде аванс на Фиорентина срещу бившия си тим в 25-ата минута. Анди Диуф изравни в 71-ата (1:1), а Зеки Амдуни донесе победата на Базел (2:1) в 93-ата.

Гостите започнаха по-добре, като успяха да вкарат гол, но попадението на Жан-Кевин Огюстен не бе зачетено заради засада.

По-добрата игра на Базел продължи, като в 19-ата минута Пиетро Терачано трябваше да спасява удар на Анди Диуф от вратарското поле.

Въпреки този натиск на гостите, Фиорентина бе тимът, който пръв вкара редовен гол. Това се случи в 25-ата минута, когато Лукас Мартинес Куатра скочи най-високо след зентриране от корнер и пусна топката във вратарското поле. Там най-добре позициониран бе Артур Кабрал, който отблизо с глава порази вратата на бившия си тим.

След почивката Фиорентина можеше да удвои, но шут от дистанция на Роландо Мандрагора премина на сантиметри над напречната греда.

В 71-ата минута късметът най-после се усмихна на Базел. Диуф се измъкна зад защитата на италианците и с добре насочен удар от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл за 1:1.

Шест минути преди края на редовното време Зеки Амдуни стреля с глава, но не успя да уцели вратата.

Във втората минута на добавеното време обаче, Амдуни показа хладнокръвие и след като бе изведен о Дарин Мал в наказателното поле, вкара за 2:1 и така даде безценен аванс на Базел преди реванша в Швейцария на 18 май.

Припомняме, че Базел елиминира ЦСКА от евротурнирите в началото на  сезона. "Армейците" спечелиха с 1:0 в София и загубиха драматично реванша с 0:2 пре погледа на тенис-звездата Роджър Федерер.