Елиминиралият Лудогорец след дузпи в миналия кръг Андерлехт и Виляреал завършиха 1:1 първия си 1/8-финален мач от Лигата на конференциите. 

Домакините започнаха силно срещата и дори вкараха гол още в 6-ата минута чрез Бенито Раман, но той не беше зачетем заради засада.

В 26-ата минута Ману Тригерос бе изведен в наказателното поле на Андерлехт от високо подаване на Самуел Чуквуезе и след това завърши хладнокръвно за 0:1.

Домакините възстановиха равенството в 57-ата минутаа, когато Франсис Амузу намери Андерс Дрейер, който стреля от дистанция, а шутът му попадна под напречната греда в мрежата на гостите за 1:1.

В 67-ата минтуа Ислам Слимани от състава на домакините стреля с глава, но не затрудни Пепе Рейна, който с добър рефлекс улови. В 76-ата минута стражът отново се намеси, но при удар на Ян Вертонген.

Така интригата остава за 16 март, когато "жълтата подводница" приема белгийския гранд в Испания от 22:00 часа българско време. 

Уест Хям пък спечели с 2:0 при визитата си на АЕК (Ларнака) в Кипър. И двете попадения паднаха през първото полувреме, като Михал Антонио беше героят на "чуковете, разписвайки се в 36-ата минута за 1:0, а десет минути по-късно отбеляза  последния гол в срещата.

В друг мач от турнира Ница спечели с 1:0 като гост на Шериф (Тираспол) в Молдова.