Фиорентина спечели с 4:1 при визитата си на Лех (Познан) и си осигури комфортен аванс преди реванша от 1/4-финалите на Лигата на конференциите. 

"Виолетовите" поведоха още в 4-ата минута, след като Артур Кабрал стигна до отскочилата топка в наказателното поле и я засече в долния ляв ъгъл на вратата. В 20-ата минута Фиорентина можеше да вкара втори гол, но ударът на Йосип Брекало се спря в десния страничен стълб. При ответната атака Кристофер Велде достигна до топката на границата на наказателното поле и от воле я прати във вратата на Терачано за 1:1. 

В 41-ата минута "ла виола" възстанови преднината си. Кристиано Бираги остави на Николас Гонсалес да завърши атаката с изстрел от близо за 1:2. 

След почивката по-добрата игра на Фиорентина продължи. В 58-ата минута изстрел на Нанитамо Иконе бе блокиран, но Джакомо Бонавентура с добавка вкара за 1:3. Само шест минути по-късно тосканци вкараха и четвърти гол. Асистентът за третия гол - Иконе, също записа името си сред голмайсторите.

Реваншът във Флоренция е след седмица на 20 април.

Елминиралият Лудогорец в турнира Андерлехт също направи голяма крачка към 1/2-финалите в турнира, след като спечели с 2:0 срещу гостуващия АЗ Алкмаар.

Белгийците поведоха в 22-ата минута, когато Андерс Дрейър остави най-лесната задача на Майкъл Мурийо, който от близка дистанция не сгреши с глава за 1:0.

В 70-ата минута домакините реализираха и второ попадение, след като Франсис Амузу намери Маджийд Ашимеру, а той отправи хубав удар от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл за 2:0.

Реваншът в Нидерландия е след седмица на 20 април.

Базел и Ница завършиха зрелищно 2:2 в първия им 1/4-финален мач на „Санкт Якоб Парк“.

Домакините поведоха в 26-ата минута с гол на Амдуни от дузпа, но Ница успя да обърне развоя на събитията на терена още до края на първото полувреме. Мофи първо изравни резултата в 38-ата минута и отбеляза своя втори гол в първата минута на добавеното време на първата част.

След почивката Амдуни отбеляза второто си попадение в двубоя в 71-ата минута, оформяйки крайния резултат..

Реваншът е след седмица на 20 април на „Алианц Ривиера“.