Фиорентина показа невероятен характер и навакса пасив от 2 гола, за да завърши 2:2 срещу Ференцварош в страхотен мач от група F в Лигата на конференциите.

Унгарците започнаха устремено на „Артемио Франки“ и поведоха в резултата в 25-ата минута, когато Мохамед Бен Ромдан отигра топката към Барнабаш Варга, който не се притесни и директно я прати в долния ляв ъгъл.  

Шест минути след началото на второто полувреме Ибрахим Сисе беше на правилното място в точното време, за да засече добре изпълнен корнер от Мохамед Абу Фани и да вкара втори гол за Ференцварош.

В 66-ата минута Фабиано Паризи центрира от пряк свободен удар, намирайки Антонин Барак в наказателното поле, където резервата с глава намали на 1:2. В 79-ата минута Кристиан Куаме подаде на Николас Гонсалес и той вкара топката в опразнената врата. Голът обаче дълго бе преразглеждан с ВАР и в 82-ата минута решението бе, че е имало засада.

Тимът на Винченцо Италиано продължи да натиска и това даде резултат в третата минута на добавеното време, когато Нико Гонсалес засече центриране в наказателното поле и прати топката към Жонатан Иконе, който от чиста позиция оформи крайното 2:2.

В другия мач от тази група белгийският Генк спечели с 2:0 при визитата си на Чукарички в Сърбия и също като Ференцварош има 4 точки. Фиорентина е на третата позиция с 2 пункта, а сърбите са на дъното без нито една точка.

Група F
22:00 часа Чукарички - Генк 0:2

0:1 Бриан Хейнен (10), 0:2 Йозеф Пейнтсил (21-дузпа)

22:00 часа Фиорентина - Ференцварош 2:2
0:1 Барнабаш Варга (25), 0:2 Ибрахим Сисе (50), 1:2 Антонин Барак (66), 2:2 Джонатан Иконе (90+3)