Гент и Уест Хям завършиха 1:1 в първия 1/4-финален мач от Лигата на конференциите, оставяйки развръзката за реванша на „Лондон Стейдиъм“ след седмица. Дани Ингс (45+3) изведе гостите напред, а Юго Кайперс (57) изравни.

Домакините създадоха първото добро положение в 14-ата минута, когато Джордан Торунарига засече с глава от точката за дузпата центриране от корнер, но топката премина покрай вратата.

В 40-ата минута Найеф Агер засече топката в мрежата след перфектно подаване от корнер, но голът на „чуковете“ не бе зачетен след намесата на ВАР заради игра с ръка на мароканския бранител.

В добавеното време на първата част Уест Хям все пак стигна до попадение. Джаред Боуен намери Дани Ингс, който на празна врата просто чукна топката и я прати във вратата на белгийците за 0:1, а ВАР прегледа гола за засада и го зачете.

След почивката в 57-ата минута Жулиен де Сарт центрира превъзходно към Юго Кайперс, който с брилянтен удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на Алфонс Ареола, изравнявайки за 1:1.

Алесио Кастро-Монтес имаше добра възможност да даде аванс на домакините в 68-ата минута, но шутира неточно. В 76-ата минута Джаред Боуен пропусна златен шанс за лондончани, след като остана сам срещу вратаря, но не уцели рамите на вратата. Шест минути по-късно Гифт Орбан получи фантастичен пас на много изгодна позиция, но напречната греда спаси "чуковете".

В добавеното време на срещата Камил Пятковски фаулира Лукас Пакета като последен в отбраната и получи директен червен картон. ВАР провери внимателно ситуацията и червеният картон бе отменен, след като се оказа, че полякът е играл с топката.

Реваншът в Лондон е след седмица на 20 април от 22:00 часа българско време.