Ужасът с коронавируса се завръща в Англия, въпреки че там се взимат всячески мерки за спирането на големия проблем. След като Тотнъм отложи мача си от Лигата на конференциите с Рен и ще иска да стори същото и с шампионатния двубой с Брайтън в неделя, кошмарът с К-19 се стовари върху друг отбор.

Лестър е изправен пред много сериозна криза, свързана с COVID-19 в разгара на сезона. Седем футболисти от „лисиците“ са заразени с коронавирус в навечерието на решаващия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Наполи. Двубоят е тази вечер в Италия. Тимът на Брендън Роиджърс ще си осигури първото място в групата при победа, а при равенство пак ще е в елиминационната фаза но като втори.

„Лисиците“ имат труден сблъсък като гост, знаейки, че трябва да спечелят в Италия, за да си гарантират първото място в групата, докато равенство ще им осигури преминаването в елиминационната фаза.

Поставените в домашна изолация са Адемола Лукман, Даниел Амартей, Келечи Ихеаначо. Яник Вестергор, Айосе Перес, Филип Бенкович и Вонте Дейли-Кембъл. Не е ясно кои от тях са болни и кои са заразени с COVID-19.

Лестър ще направи опит да отложи мача си от Висшата лига, който е през уикенда срещу Нюкасъл.