Българският защитник Пламен Гълъбов игра цял мач при загубата на своя Макаби Петах Тиква с 0:1 в гостуването на Клуж в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

По този начин израелският тим, който домакинстваше на стадион „Георги Аспарухов“, приключи с участието си в евротурнирите с общ резултат 0:2.

Гълъбов дори получи жълт картон в 50-ата минута, а секунди по-късно Клуж стигна до победния гол в мача чрез Антон Крешич.

Участие в мача за румънският тим взе бившият играч на ЦСКА – Карло Мухар, който вкара победния гол преди седмица на „Герена“, а сега игра до 90-ата минута, когато бе заменен.

В друг мач с българско участие в Лигата на конференциите, Йоан Стоянов е неговият Апоел Беер Шева загубиха с 2:4 от Млада Болеслав в реванш от третия квалификационен кръг и с общ резултат 3:5 отпадат от третия по сила европейски клубен турнир.

Двубоят се игра на Градския стадион в Ловеч, където домакинства Апоел Беер Шева в евротурнирите и където игра срещу Черно море, който елиминира в предходния етап от надпреварата.

Йоан Стоянов така и не игра в мача, в който за домакините се разписаха Захи Ахмед и Алон Тунгерман, но с два гола на Томаш Ладра и по едно попадение Мартин Кралик и Васил Кусеж тимът от Чехия продължава към плейофите.

Интересното е, че Апоел Беер Шева завърши мача с 8 души, след като червени картони получиха Ейтан Тиби в 74-ата минута, Артур Шушеначев в 4-ата и Шай Елиас в 10-ата минута на продължението.