Уест Хям победи АЗ Алкмаар с 2:1 у дома в полуфинал от Лигата на конференциите тази вечер.

Нидерландците поведоха в 42-ата минута с гол на Тижани Райндерс, но британците взеха своето за по-малко от десет минути. В 67-ата  Саид Бенрама изравни от дузпа, а в 76-ата Михаил Антонио донесе победата на Уест Хям.

Първото добро положение в мача бе на сметката на „чуковете“. В 13-ата минута Саид Бенрама стигна до отскочила топка на границата на наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но Матю Райън внимаваше и направи чудесно спасяване.

В 42-ата минута АЗ излезе напред в резултата. Свен Миянс пусна към Майрон ван Бредероде, който не се посвени да отправи мощен удар от далечна дистанция, с който не остави абсолютно никакви шансове за реакция на Алфонс Ареола и прати топката в мрежата му – 0:1. "Чуковете" поискаха нарушение срещу Пакета преди началото на головата атака на нидерландците, но съдията им обърна гръб. 

Англичаните опитаха да отговорят само две минути след това, когато топката бе центрирана към Лукас Пакета, който засече с глава, но вратарят спаси.

Джаред Боуен получи добра възможност да изравни резултата в 61-ата минута, когато нанесе удар от средно разстояние, но изстрелът му премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб.

В 65-ата минута вратарят Матю Райън извърши нарушение срещу Джаред Боуен в наказателното поле, което доведе до дузпа. Зад топката застана Саид Бенрама, който изпълни отлично 11-метровия наказателен удар в десния ъгъл и макар австралийският страж да хвана посоката, нямаше как да стигне до топката – 1:1.

В 76-ата минута се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на АЗ Алкмаар, защитник изчисти топката от голлинията, но тя падна в Михаил Антонио, който нямаше как да сбърка на празна врата от няколко метра и вкара за 2:1.

Седем минути по-късно Дани Ингс намери Саид Бенрама, той стреля от наказателното поле, но много високо над вратата на нидерландския тим, а това бе и последната интересна ситуация в мача.

Реваншът е на 18 май, а Уест Хям се доближава до първи финал в Европа от 1976 година, когато в спор за КНК отстъпи на Андерлехт с 2:4.