ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Молдовецът Думитру Мунтеан беше определен за съдия на реванша между Левски и Апоел (Беер Шева) от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, който ще се играе на „Герена“ на 17 август от 20:00 часа.

Негови асистенти ще бъдат сънародниците му Влад Лифчиу и Виктор Мардари. За четвърти съдия е назначен Йон Орлик, също от Молдова.

38-годишният Мунтеан е международен съдия от 2013 г. Има репутацията на строг рефер, който често показва жълти и червени картони.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Молдовецът е познат в България. На 11 юли 2018 г. е главен съдия на мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига между Лудогорец и северноирландския Крусейдърс. Двубоят е рецитал на „орлите“, които печелят със 7:0, а влезлият като резерва Якуб Швиерчок бележи хеттрик.

Две години по-рано – на 28 септември 2016 г., Мунтеан е съдия на срещата от квалификациите за Младежката лига на УЕФА, в който юношите на Левски до 19 години губят тежко с 0:5 от турския Алтънорду в Измир. Начело на "сините" тогава е Димитър Телкийски, а в състава са стигналите по-късно и до първия отбор Димитър Шейтанов, Атанас Кабов, Станислав Иванов и Алекс Боримиров.

По-рано днес стана ясно, че УЕФА е дала наряд на португалеца Мигел Ногейра за първия мач между Левски и Апоел (Беер Шева), който ще се играе на 10 август в Израел.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!